Общинска избирателна комисия Мездра


РЕШЕНИЕ
№ 138-МИ
Мездра, 01.11.2019

ОТНОСНО: допълнение и изменение на оперативен план на ОИК Мездра приет с Решение № 96-МИ/ 22.10.2019 за предизборния и изборния ден в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. – втори тур на 03.11.2019 г.

Във връзка с произвеждане на втори тур на 03.11.2019 в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. и на основание чл. 87, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс, ОИК Мездра

РЕШИ:

Изменя и допълва  свое Решение 96 – МИ/22.10.2019 г. в частта на Приложение 1 Оперативен план на ОИК Мездра -  неразделна част от решението, както следва:

 1. т. 12 се изменя и допълва така:

„т.12. ОИК – Мездра ще приема изборните книжа и материали в сградата на община Мездра – четвърти етаж в малката и голяма заседателна зала от 19.30 в изборния ден на. ОИК – Мездра определя следните свои членове за приемане от  СИК на протоколите с резултатите от гласуването за общински съветници и кметове на 27.10.2019 година - втори тур на 03.11.2019 г. и  избирателните списъци, както следва:

 1. I. Първа контрола – в малката заседателна зала – за предаване и проверка на пликовете с надпис: „Плик №1-МИ – Списъци на СИК №….“, „Плик № 2-МИ – Протоколи на СИК №….“: Татяна Маринова, Христина Петкова и Николай Поппетровски;
 2. II. Втора контрола – в голямата заседателна зала, за проверка на протоколите на СИК: Георги Давидков, Ива Кирова и Красимир Истатков;

        III. Трета контрола – в малката заседателна зала за сверяване на данните в протокола с издадената от преброителя разписка, заверка с подписи от ОИК на приемо-предавателната  разписка и разпластяване на протоколите се сформират две работни групи:

        А. Костадинка Куртева, Даниел Коловски, Еленка Александрова;

        Б. Методи Стоянов, Павлин Мудров;

 1. т. 15 се изменя и допълва така:

„След получаване  на последния протокол от СИК, приемане и обяване решения за изборните резултати  от втори тур на кандидатите за кметове, в местата където не е избран кмет на първи тур, ОИК подготвя изборните книжа за предаване на ЦИК.

 

Незабавно след изготвяне на протоколите и решенията на ОИК за изборните резултати и при  подготвени  книжа за предаване председателят/секретарят на ОИК уведомява ЦИК за датата и часа на тръгване на телефон 0888105539.

 

Изборните книжа и материали на ОИК се приемат от ЦИК във фоайето на официалния вход, източно крило на пл. „Княз Александър I” № 1. Книжата и материалите се носят от председател, зам.-председател и секретар, а при отсъствие на някой от тях, от член на ОИК, предложени от различни партии и коалиции.

 

Не по-късно от 48 часа от получаване на последния протокол на секционна избирателна комисия в общината ОИК е длъжна да подреди в посочения по-долу ред (обособени в отделни папки/кашони, без да са прикрепени с помощта на кламери и др., без да са поставени в отделни папки-джоб) и да предаде в ЦИК следните документи:

 

а) протоколите на ОИК за определяне на резултатите от гласуването  за кмет на община и кметства – Приложение № 92-МИ от изборните книжа. Протоколите са в два екземпляра и се предават НЕРАЗПЛАСТЕНИ;

 

б) решението на ОИК за избран кмет– Приложение № 94-МИ от изборните книжа;

 

в) първите (белите) екземпляри от протоколите на СИК за отчитане на резултатите от гласуването в изборите, предназначени за ЦИК (разпластен) за кметове – Приложение  № 90-МИ от изборните книжа, с вписани върху тях кодовете на разписките, издадени от Изчислителния пункт към ОИК и подредени по видове избори, населени места и секции във възходящ ред според номерата на секциите.

 

г) решения на ОИК за внасяне на корекции в компютърния запис на протокола на СИК, заедно с анулираните разписки от Изчислителния пункт;

 

д) приемо-предавателните  разписки, издадени от ОИК на СИК, съдържащи числовите данни от протокола на всяка СИК, подредени по възходящ ред на номера на секцията;

 

е) екземпляра на компютърната разпечатка на данните за протоколите на ОИК, предоставени от Изчислителния пункт;

 

ж) списък на получените протоколи на СИК с кодовете на разписките им;

 

з) два броя технически носители с числовите данни от обработката на протоколите на СИК от изборите за общински съветници и за кметове, издадени от Изчислителния пункт.

След установяване наличието на изброените по-горе документи и материали и приемането им ЦИК и ОИК подписват протокол – Приложение № 97-МИ от изборните книжа.

 

 Протоколите и решенията на СИК, както и решенията на ОИК по сигналите и жалбите, постъпили в изборния ден, включително решението за повторно преброяване на бюлетините от ОИК и СИК.

 1. В останалата си част Оперативният план на ОИК Мездра остава в сила и по отношение на провеждания втори тур на 03.11.2019 г. от изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.

Решението подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия

Председател: Таня Цветанова Таушанова

Секретар: Георги Тодоров Давидков

* Публикувано на 02.11.2019 в 11:12 часа

Календар

 • ПонВтСрЧетПетСъбНед
  12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031 

Решения

 • № 156-МИ / 23.04.2021

  относно: Обявяване избора на следващия в листата на Местна коалиция АБВ (ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ, ВОЛЯ) кандидат за общински съветник в Община Мездра, поради прекратяване пълномощията на общински съветник, поради несъвместимост

 • № 155-МИ / 21.04.2021

  относно: Обявяване избора на следващия в листата на Местна коалиция АБВ (ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ, ВОЛЯ) кандидат за общински съветник в Община Мездра, поради предсрочно прекратяване пълномощията на общински съветник, избран за народен представител

 • № 154-МИ / 27.12.2019

  относно: Сигнал от членовете на ПК ПУКИ към Общински съвет Мездра до ОИК – Мездра

всички решения